Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2007 00:02 - and here we go again...
Автор: rayflection Категория: Лични дневници   
Прочетен: 647 Коментари: 0 Гласове:
0



Не обичам да съм навън, когато вали дъжд. Но обожавам капчиците, стичащи се по стъклата на прозорците.  Понякога просто седя и ги наблюдавам. Проследявам пътя им с пръсти. Любимо ми е от много малка. Мога да го правя с часове, абстрахирайки се напълно от всичко заобикалящо. А миналата вечер валя дъжд.

 ...

Сапунените мехури. Знаете, мехурчетата, които правиш със сламка и сапунена вода, докато не ти прилошее.  Не вярвам някой от вас да не е обичал да го прави като малък. А мехурчетата са красиви. Докато се издигат нагоре сменят всички цветове на дъгата. Нагоре и все нагоре, докато вече не можеш да ги достигнеш с ръка. Но винаги се пукат. Мразя да се пукат.
Ако за миг си представим, че във всяко едно от балончетата се крие по една детска мечта. То лети все по-високо и по-високо, но се пука. И веднага на негово място правиш друго балонче, за да замениш първото, а после още едно и още едно... И с всяко следващо балончетата стават все по-големи.Точно както и детските мечти.
Но какво става, когато сапунената вода свърши, или ти прилошее от прекалено многото сапун ?
...
Слънчевите залези. Екзюпери твърди, че когато човек е много тъжен, обича слънчевите залези. Може би това е причината и възрастните да ги обичат. Всички възрастни изглеждат тъжни. Те непрестанно търсят неща, които отдавна са отминали, или никога не са притежавали.  Но да се върнем на слънчевите залези. Наистина са красиви, дори когато не си толкова тъжен. Какво невероятно усещане би било да обиколиш света за един ден, за да видиш четирисет и шест пъти слънцето да залязва...

...

Щастлива съм. Открих един от малкото свестни хора, заслужаващи да направиш всичко за тях. Ще се постарая да го запазя. (:




Тагове:   Here,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rayflection
Категория: Лични дневници
Прочетен: 36462
Постинги: 10
Коментари: 23
Гласове: 70
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930